Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

UWAGI

 

 

09.03.2020

PONIEDZIAŁEK

CHLEB ZWYKŁY I WIELOZIARNISTY Z SZYNKĄ WIEPRZOWĄ, POMIDOREM, SZCZYPIOREM

KAWA INKA Z MLEKIEM

(mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA, MLEKO)

ZUPA KREM Z SOCZEWICY

JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM

ZIEMNIAKI Z WODY

MARCHEW Z SELEREM

KOMPOT TRUSKAWKOWO-JABŁKOWY

(SELER, JAJKO, mąka PSZENNA)

CHLEB RAZOWY Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

MLEKO

JABŁKO

(MLEKO, mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA)

 

  

10.03.2020

WTOREK

KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU

CHLEB ZWYKŁY I GRAHAM Z JAJKIEM, PAPRYKĄ CZERWONĄ, RUKOLĄ

HERBATA Z ARONII

GRUSZKA

(JAJKO, mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA, MLEKO)

ZUPA PIECZARKOWA Z ZACIERKĄ

WĄTRÓBKA DROBIOWA DUSZONA Z CEBULKĄ

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ , NATKĄ, JABŁKIEM

KOMPOT WIELOOWOCOWY

(SELER, mąka PSZENNA, MLEKO)

KISIEL JABŁKOWO-ARONIOWY Z NATURALNEGO SOKU

PIECZYWO CHRUPKIE RAZOWE

MLEKO

(MLEKO, mąka ZIEMNIACZANA)

 

  

11.03.2020

ŚRODA

CHLEB ZWYKŁY I KOŁODZIEJ Z PASTĄ Z KIEŁBASY SZYNKOWEJ, SERA ŻÓŁTEGO Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

KAKAO

MARCHEW

(mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA ,MLEKO)

BARSZCZ BIAŁY Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON ŁAZANKA Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

BANAN

KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH

(SELER, mąka PSZENNA, MLEKO)

RYŻ Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

(MLEKO)

 

  

12.03.2020

CZWARTEK

LANE KLUSKI NA MLEKU

CHLEB ZWYKŁY I MNICH Z SERKIEM KANAPKOWYM, PAPRYKA CZERWONĄ, RUKOLĄ

HERBATA CZARNA

MANDARYNKA

(mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA, JAJKO, MLEKO)

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI

GULASZ WOŁOWY Z KASZĄ GRYCZANĄ

SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH ,MARCHEWKI Z CEBULKĄ

KOMPOT MALINOWO-JABŁKOWY

(SELER, mąka  PSZENNA, MLEKO)

PIZZERKA Z SEREM ŻÓŁTYM, SOSEM POMIDOROWYM

BAWARKA

JABŁKO

( MLEKO, mąka PSZENNA)

 

  

13.03.2020

PIĄTEK

CHLEB ZWYKŁY I ORKISZ Z PASTĄ JAJECZNĄ Z RZODKIEWKĄ, ROSZPONKĄ

KAWA INKA Z MLEKIEM

KIWI

(JAJKO, mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA,MLEKO)

ZUPA Z CZERWONYCH BURAKÓW Z MAKARONEM KOLANKA

KOTLET RYBNY Z PIECA

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z PAPRYKĄ CZERWONĄ, MARCHEWKĄ

KOMPOT CYTRYNOWO-JABŁKOWY

( SELER,JAJKO, RYBA, MLEKO,  mąka PSZENNA)

DESER JOGURTOWO-OWOCOWY Z MUSEM MALINOWYM

WAFLE KUKURYDZIANE

(MLEKO)

 
  • Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian
  • Woda żródlana do picia dostępna dla dzieci w każdej grupie przez cały dzień
  • Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta
  • TŁUSTYM DRUKIEM OZNACZONO ALERGENY MOGĄCE ZNAJDOWAĆ SIĘ W DANYM DNIU W PRODUKCIE